SPIEL:lust | SPEEL:lust


Hallo! Salut! Hoi! Hallo!

SPIEL:lust - Een ontmoeting in Keulen voor toneel met kinderen en jongeren uit Noord-Rijnland-Westfalen, België, Luxemburg en Nederland.


Van _______________ zal de nadruk liggen op producties gekenmerkt door een merkbaar hoge “SPEEL:lust” en een herkenbaar en artistiek theatraal werk van alle deelnemers.

 

Voor deze ontmoeting zoeken wij: toneelgroepen uit de 4 landen, waarvan de spelers (voornamelijk) 10 tot 14 jaar oud zijn en die het intensieve eigen onderzoek van esthetische vormen en middelen belangrijk vinden. De geselecteerde groepen zijn een week op bezoek in Keulen en presenteren hun producties op de locaties van Keulen. In creatieve feedback-formaten introduceren ze hun manier van werken en wisselen ze ideeën uit met andere jongeren over hun theaterwerk. Voel je je aangesproken? Schrijf je dan in! 

In een begeleidend symposium onderzoeken de toneel leiders systematisch wat de geselecteerde producties en het werk van de leiders en spelers onderscheidt. In hoeverre beïnvloeden diversiteit, innovatie, keuze van stukken en thema's, de keuze van theatrale, esthetische middelen, de moed om te experimenteren of simpelweg het talent om de leiding te geven en te spelen de kwaliteit van een toneelstuk? En wat is kwaliteit in het toneelspelen met kinderen en adolescenten eigenlijk? Als begeleiding bieden workshops voor toneel leiders inspiratie voor hun eigen praktijk. Specialisten dragen impulsen bij aan de huidige theorie en praktijk van het toneel met jongeren.

De uitgenodigde groepen genieten van gratis eten en onderdak voor de SPIEL:lust tijd. Optioneel is een subsidie voor reiskosten mogelijk.

 

En één ding mag niet ontbreken in Keulen: "Jet zo fiere!" Met internationale gastoptredens en een feest dat gevierd mag worden eindigen de zes dagen in Keulen. Het centrale ontmoetingspunt is het circushuis van de TPZAK [An der Schanz 6, 50735 Köln] Keulen aan de Rijn.

 

Beste theatergroepen, we kijken uit naar je aanmelding.

Willkommen. Welkom. Bienvenue. Wellkomm.  


Het SPIEL:lust Team

Neem allemaal een zoete crème en glimlach tevreden. Foto van Anne Barth